Herrestaskolan

Vi bygger miljösmart för en bättre framtid

1 september

Gröna Veckan 2015

Frida Palmgren

Lämna en kommentar

Den här veckan är det Gröna veckan Skanska och årets tema är ”Att leva som vi lär”.

Vi började veckan med en filmvisning och ekologisk frukost. Allt på bordet under frukosten var ekologiskt förutom brödet som var närproducerat.

Uppstart

Alla samlas på kontoret för att se den film som har tagits fram för veckan.

Under kommande dagar har vi en rad aktiviter och insamlingar planerade. En av dem är en insamling till de hemlösa i kommunen. Vi har gjort i ordning lådor där alla på bygget kan bidra med mat och hygienartiklar. Tanken är att hjälpa de hemlösa och samtidigt passa på att rensa ur skafferiet hemma och därmed inte slänga lika mycket mat!


Plantera ett trädVi har även en insamling av pengar till att plantera träd. Träd skövlas i många delar av världen och med varandras hjälp kan vi med en liten slant hjälpa naturen och människorna runt om i världen. Tryck HÄR för att läsa mer om insamlingen och göra ett bidrag.

KällsorteringStort fokus har lagts på återvinning i bodarna. Något vi självklart kommer att fortsätta med när Gröna veckan är slut!

Gröna tavlan HerrestaskolanEn grön tavla finns på plats på bygget med bland annat smarta miljöspartips och miljövänliga recept. Nedan hittar du några goda och miljövänliga recept.

Gröna veckan-Recept

 

Ett stort tack till Sussanna Thurin för detta blogginlägg och ett stort tack för din tid här på projektet Herrestaskolan som sommarpraktikant!

Susanna

Sanna in action!

 

Lämna en kommentar

(Obligatorisk)

(Obligatorisk, publiceras ej)